Oscar Romero Open Hoorns Kampioenschap en PK NHSB

Beste schakers,   Het nieuwe schaakseizoen 2018-2019 goed beginnen? Doe dan mee met het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap!   In het weekend van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september, vindt na het succes van vorig jaar, de tweede editie van dit weekendtoernooi plaats. Dit jaar zal het toernooi tevens fungeren als persoonlijk kampioenschap van de Noord-Hollandse schaakbond.

Het toernooi vindt plaats op de Oscar Romero (Bouwsteen 1, 1625PD Hoorn), en er zullen zes ronden Zwitsers gespeeld worden met 80 minuten p.p.p.p. met 30 seconden increment per zet. Op vrijdagavond wordt er één partij gespeeld, op zaterdag drie partijen, en op zondag twee partijen. In de eerste vier ronden is het mogelijk om een ‘bye’ te nemen met een ½ punt vergoeding.

Er wordt gespeeld in één of meerdere groepen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Indeling in groepen wordt gedaan, op basis van de rating, zodanig dat groepen van ongeveer gelijke grootte ontstaan. Neem bij voorkeur voor een bepaalde groep bij registratie contact op met de wedstrijdleider. Mail daarvoo naar openhoorns@caissa-eenhoorn.nl.

In elk van de speelgroepen zijn drie geldprijzen beschikbaar. Bij twee groepen: Groep 1: Eerste prijs € 500, tweede prijs € 250, derde prijs € 100. Groep 2: Eerste prijs € 200, tweede prijs € 100, derde prijs € 50. De hoogst eindigende NHSB-speler wordt persoonlijk kampioen van Noord-Holland en wint gegarandeerd €250.

Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een echte West-Friese traktatie, namelijk een mini Hoornse Broeder van bakkerij Otten. Het inschrijfgeld bedraagt €25 euro (jongeren onder 18: €20). GM/IM: vrij.

Aanmelden kan via de toernooiwebsite: ohk.caissa-eenhoorn.nl, waar ook meer informatie te vinden is. Wij hebben er veel zin in, en we willen er net als vorig jaar weer een sportief en een succesvol toernooi van maken. Graag tot dan!

Met vriendelijke schaakgroet, Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn

Geplaatst in Uncategorized.