Delegatie Wijker Toren wederom in Gent

Dit jaar werd eind juli weer het schaaktoernooi in Gent gehouden de schaakvereniging KGSRL (Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez). Al vele jaren spelen een aantal spelers van de Wijker Toren hier mee. De speellocatie was dit keer ’t Kuipke: een indoor wielrenbaan aan de rand van het centrum van Gent. Tijdens het toernooi worden ook de Gentse feesten in de stad gehouden. 

Van de Wijker Toren deden mee:  Jos, Lourens, Paul, Rick, Stefan, Willem en Camile. Jos en Willem spelen tegenwoordig respectievelijk bij Heerenveen en MSC Den Helder, maar horen uiteraard ook nog een beetje bij onze club.

We trokken veel op met onze vrienden van Saende Zaandam, en ook de familie van Stefan was er af en toe bij, waardoor we met een aardig groot gezelschap hadden.  ’s Avonds was het in ’t Kuipke zo gezellig, dat we maar weinig gezien hebben van de feesten. Onder andere het spel “Hands & Brains” was een succesformule laat in de avond. Voor diegenen die dat niet kennen: dit wordt met 2  tegen 2 gespeeld: één van de spelers zegt welk soort stuk er mag worden verplaatst en de ander moet een zet doen met dat betreffende stuk. Dit geeft veel hilariteit als je bijvoorbeeld een mooie paardvork ziet maar je medespeler “loper” roept, en je dus daar ineens een zet mee moet verzinnen.

Rick besloot om op het laatste moment toch mee te doen en dus zijn “kampeermarathon” voort te zetten op een camping in Gent. Hij begon matig met twee halfjes maar is uiteindelijk op een keurige 7e plek geëindigd. Paul had de tweede ronde een bye genomen maar harkte op gecontroleerde wijze toch 5 punten binnen.  Stefan had zich goed voorbereid op het Konings-Indisch, wat zijn vruchten heeft afgeworpen, want het kwam regelmatig op het bord. Hij had een beste kans tijdens zijn 1e partij tegen een zware tegenstander, maar trok toch niet aan het langste eind. Uiteindelijk heeft de eindsprint van 2 uit 2 hem ook 5 punten opgeleverd. Jos komt daar net een puntje achter. Zoals altijd waren zijn partijen vol spektakel en is het resultaat van 5 punten mooi.  Camile begon het toernooi goed maar vertrok (volgens traditie) na ronde 5 op vakantie naar Frankrijk en eindigde met 3.5 punten. Willem moest de eerste ronde tegen Camile, zie de afbeelding.  Dit was mogelijk omdat we op papier natuurlijk geen clubgenoten meer zijn.  Willem heeft deze verloren, maar deed het in het midden van het toernooi goed met uiteindelijk een totaal van 3 punten. Lourens pakte in ronde 5 een overwinning. De laatste ronde moest hij ook een bye nemen, omdat hij op tijd terug moest zijn in Nederland. Hij eindigde op 1.5 punt.

 

Al met al was het wederom een geslaagd toernooi, volgend jaar gaan we weer!

 

Geplaatst in Uncategorized.