Cas wint 1ste Online Clubavond!

Gisteravond vond voor het eerst de clubavond online plaats (soort van). Van 20:00 tot 22:00 namen 14 spelers het tegen elkaar op in de “Wijkertoren-arena”.

Voor sommige spelers was het de eerste ervaring met lichess. Zo zijn er ongeveer 5 partijen verloren gegaan omdat mensen nog niet de pauze knop wisten te vinden en dan maar aan het begin van de partij naar de wc gingen. Helaas heb je maar 15 seconden voor je eerste zet op lichess.

Gedurende de avond heb ik geprobeerd zoveel mogelijk accountnamen te ontcijferen. Dat was nog niet zo makkelijk. Zo dacht men aan het begin dat DWT54 Peter Uylings was (iig dacht tegenstander Rick Duijker dat), het geboortejaar kwam ook overeen met die van Nico kok (Vader van deelnemer Cas Kok a.k.a HopeChessmaster). Maar het bleek niemand minder dan Berend te zijn!

Voor de einduitslag zie onderstaande link:

Einduitslag: https://lichess.org/tournament/uRHMbJN2

Eigenlijk eindigde er 4 man op de 1ste plek, maar omdat Cas en ondergetekende per ongeluk hadden ge-berseked (dat is een optie voor de partij om in ruil voor een bonus punt met gehalveerde tijd te spelen). Op onderling resultaat won Cas van mij (moet gezegd worden dat ik ondertussen een Polarbear liefhebber probeerde te helpen om het toernooi te vinden).

Vertaling van de einduitslag:

 1. Cas Kok
 2. Richard Schelvis
 3.  Rick Duijker (FM)
 4. Bastiaan Veltkamp
 5.  Cor Meems
 6. Berend van Maassen
 7.  Harm Gerlings (zegt Camile te kennen?)
 8. Camile Hol
 9.  Martijn de Ree
 10.  Paul Spruit (Won buiten de tijd nog fraai van Cas)
 11.  Hans Wiemerink
 12.  Bob van der Pol
 13.  Geen Clue
 14.  Alexander Oud (jeugdlid?)

Ik hoop iedereen volgende week weer te zien bij Wijkertoren Arena 2. En nog meer mensen!  Peter U, Arjan  W, Wim R, Dennis B, Stefan J en alle mensen die dit  lezen, voel je aangesproken 🙂

https://lichess.org/signup om een (gratis) lichess account aan te maken!

De toernooilink voor volgende week donderdag 20:00: https://lichess.org/tournament/CvUDHzr9

Wachtwoord: Wijkertoren

Nog even wat extra uitleg voor lichess:

– Het vlammetje naast je naam betekent dat je 2x op rij gewonnen hebt en bij de volgende overwinning(en) steeds 4 punten krijgt ipv 2.

– Vanwege het (voor lichess begrippen lage) aantal deelnemers en de 15 min pp, kon het zijn dat je 2 partijen achter elkaar tegen dezelfde speelde. Dit komt omdat indien er geen andere partij klaar is , je na 1 minuut “zoeken” toch tegen dezelfde wordt ingedeeld. Dit wordt natuurlijk minder als het speeltempo sneller wordt of er meer deelnemers komen!

– Als de toernooitijd op 00:00 staat kan je de partij wel afmaken (telt ook voor lichess rating) , maar telt het niet meer mee voor de eindrankschikking.

Tot volgende week donderdag 20:00!

Geplaatst in Uncategorized.