WT uit de knsb-beker door WT

Opzich was dat niet de titel die ik in gedachte had, maar “Hing Ting en de drie sukkeltjes” ging me iets te ver, al zou dat meer recht doen aan wat er daadwerkelijk gebeurde.

We speelden trouwens tegen Waagtoren, die hun speel locatie verkocht hebben om hun team te kunnen versterken dit jaar, of zoiets…

De drie sukkeltje; Duijk, BP en ondergetekende lieten alle drie een ander soort “verliezen” zien:

Duijk was zijn wil om te winnen (spelen?) al verloren bij zijn wederom slechte nachtrust… Young Hoon  was in eerste instantie nog verrast door het snelle spel van Duijk (voorbereiding?), maar toen het niveau van de zetten daalde was ook het verrassingseffect uitgewerkt. 0-1

BP verloor eigenlijk al bij zijn openingskeuze, al had hij dit eerder tegen GM Dambacher gespeeld, later bleek pas dat dit ook een vrij beroerde pot was. 0-2

Ondergetekende verloor, bij de eerst serieuze berekening die er gemaakt moest worden, een volle toren. Samen met tegenstander Frank A werd het potje daarna een beetje bezigheidstherapie zodat Hing Ting niet 2 uur in zijn eentje zou zitten.

En Hing Ting? die keek er naar, schudde zijn hoofd en won zelf uiteraard. Voor hem heb ik nog wel een boekentip: “Omringd door idioten” van Thomas Erikson. Dit zou nog wel eens van pas kunnen komen tijdens de andere wedstrijden van dit seizoen.

De tegenstander verdient meer credit dan ik ze waarschijnlijk geef, maar laten we eerlijk zijn; zo moeilijk hebben we het ze niet gemaakt.

In de 7de ronde van de KNSB competitie kunnen we kijken of ons spel tot een terechte onderschatting bij de tegenstander heeft geleid.

Richard

Geplaatst in Nieuws.