Kerstschaak een groot succes!

Voor team 5! Dat had er misschien nog bij gemoeten in de titel. Maar zonder gekheid; het kerstschaak wist weer veel (jonge!) spelers naar de prinsenhof te trekken!

Omdat je kerst viert met elkaar en schaken eigenlijk een individuele sport is, verenigde we dit door middel van team-rapid-kerstschaak. Wat inhield dat er 6 teams werden gevormd van 5 personen met aan kop een capabele of minder capabele teamleider/lijder. Iedereen speelde 5 potjes tegen iemand van ongeveer zijn eigen sterkte.

De teamindeling zorgde voor aparte combinaties; zo speelde Peter U met 3 jeugdleden in zijn team 1. “Levensgevaarlijk, vooral voor mij” aldus Peter U. De jeugd (Max, Max en Arno) leverde zijn team uiteindelijk 4 bordpunten op, dit werd aangevuld  met de ervaring (Cor M en Peter U) en kwam neer op een totaal van 11,5 bordpunten en een 3de plek!

Nog beter deed de jeugd het in team 2 (het team van Arjan), daar scoorden Yari en Sil samen maar liefst 5 bordpunten! Arjan, Peter M en Willem voegden hier nog 9 bordpunten aan toe en kwamen daardoor terecht op de 2de plek!

Team 5 (het team van ondergetekende) ging er uiteindelijk terecht met de winst van door; alle teamwedstrijden werden gewonnen, behalve een wedstrijd; deze eindigde in 2,5-2,5 mede door een inzinking van Johan tegen Dick. Ook in dit team was de jeugd erg belangrijk; Bob en Rens wisten samen 5,5 punten te scoren, deze werd aangevuld door de 2de en 3de jeugd ( Richard, Johan en Leon). Het totaal van 15 bordpunten was goed voor de 1ste plek.

Nu nog een paar eervolle en minder eervolle vermeldingen:

Team 3 ( Paul, Joost, Ron, Roel en Amy) en Team 6 (Dennis, Dick, Jaap,  Raymond en Joost) werden gedeeld 4de, vooral de teamleiders lieten het afweten door beide slechts een schamel puntje toe te voegen aan het totaal. Opvallend is dat Jaap de enige speler van de avond werd met 5/5 bordpunten. Iets wat voor het eerst sinds lange tijd niet beloond werd met extra voedsel. In het team van Paul scoorden de jeugd maar liefst 5,5 uit 10! En dat terwijl de 3 wijze mannen (uit het oosten?) er slechts 5 uit 15 aan toevoegde! We weten het, de jeugd heeft de toekomst!

Oke, genoeg open deuren ingetrapt:

Team 4 (Cas, Martijn, Gerard, Henk en Liesbeth) het enige team zonder jeugd eindigde met 10 bordpunten onderaan. Maar wel met een team-overwinning op het jeugdteam van Peter.

In de pauze werden Ted en Dirk bedankt en in het zonnetje gezet en werden Paul en Cor nog even op hun leeftijd gewezen.

Het was gezellig!

Richard

Geplaatst in Nieuws.